Best Of: Billboard Hot 100 (S1)
De la Euro 2024: ROU vs UKR.
De la Euro 2024: Studioul TF1.
📊Platform Insights
DWF ne oferă insights cu privire la numărul anual de vizite efectuate de români pe principalele platforme de eCommerce chinezești, în speță Temu, Aliexpress și Shein:
2022 — 2 milioane de vizite.
2023 — 4 milioane de vizite.
2024 — peste 10 milioane doar luna trecută.
Doar în ultimele 3 luni, cele trei site-uri chineze au atras un trafic plătit de peste 4 mil. clicks prin intermediul platformelor de advertising (Google și Meta, în special). Comparativ, în aceeași perioadă a anului 2023, traficul total plătit atras de acestea în România a fost mai mic de 1.5 milioane vizite.
📝Instagram Carousels Update
Instagram permite fiecărui utilizator să atașeze o melodie și carouselelor care conțin atât imagini, cât și clipuri prin intermediul opțiunii „Add music”.
[SOURCE]
More Updates
[Instagram] oferă detalii și despre opțiunile ascunse în Instagram Notes.
[Instagram] a lansat două noi opțiuni pentru Instagram Notes, „Videos for Notes” și „Birthday Notes”.
[Instagram] a lansat o nouă subsecțiune în secțiunea „Settings and privacy”, „Also from Meta”, care cuprinde links către Facebook, Threads și WhatsApp.
Threads Updates
[Threads] dezvoltă o opțiune pentru utilizatorii săi, „Private replies”.
[Threads] a lansat la nivel global API-ul (interfața de programare a aplicației), iar brandurile vor avea în curând următoarele opțiuni prin intermediul platformelor de social media management:
— Programarea în avans a postărilor.
— Control asupra audienței fiecărei postări.
— Date despre audiența contului.
Principalii KPI pentru postări: views (impressions), likes, replies, reposts și quotes.
Principalele acțiuni pentru replies: hide, unhide.
📊Substack Post Stats
Substack a lansat o nouă opțiune pe aplicațiile mobile, „View stats”, integrată în meniul de tip „meatball / ⋯” și unde vor fi afișate statistici pentru fiecare newsletter.
Secțiunea este împărțită în trei categorii:
Engagements.
Newsletter views.
Traffic sources.
Google Gemini
Google va lansa două noi voci pe aplicația pentru Android a Google Gemini, dar dedicate exclusiv opțiunii „Text-to-speech”.
Ruby — United States — Warm.
River — Germany — Calm.
Google Gemini
Google va integra în Gemini și Google Assistant Routines (comenzi vocale specifice: „Hey Google, let's go home”, „Hey Google, bed time” etc)
Google Maps
Google a lansat două noi opțiuni sub forma a două butoane pentru Google Maps:
Edit.
Un utilizator are posibilitatea de a-i sugera unei companii să modifice anumite informații Google Business / Google Maps.Post.
Un utilizator are posibilitatea de a posta un review despre o anumită locație, respectiv imagini și fotografii despre aceasta (exemplu: un restaurant).
Google Messages
Google va permite utilizatorilor și dezactivarea Google Gemini din aplicația pentru Android a Google Messages.
Google Search
Google testează o nouă culoare pentru afișarea sitelink-urilor în Google Search, negru.
Google Search
Google nu afișează mereu în Google Search și sursa originală a unui articol, ci ia în considerare și alte două tipuri de surse:
alte platforme de știri (agregatoare).
platforme terțe precum rețelele de socializare.
Google Circle to Search
Google dezvoltă un nou buton pentru opțiunea de față, „Audio Search”.
YouTube Creator Insider
YouTube a anunțat o serie de noi actualizări pentru platformă: atât noi opțiuni, cât și schimbări generale, după cum urmează:
AI-powered topics
YouTube testează oficial o nouă opțiune pe bază de AI pentru YouTube Shorts, „Topics”, care va sorta comentariile după principalele subiecte de discuție din această secțiune.
Content Moderation
YouTube permite acum fiecărui creator de conținut să modereze două sau mai multe comentarii în același timp prin intermediul unei noi opțiuni de tip „multi-select”.
Opțiunea este disponibilă în secțiunea „Published”: YouTube Studio → Analytics → Comments → Published (filter).
Editor Policy
YouTube permite acum și editarea după publicare a clipurilor care au o durată mai mare de 6 ore, 10 ore etc.Shorts Titles
YouTube a schimbat modul în care titlul unui astfel de clip va fi afișat în aplicația pentru Android:— Dacă titlul nu va conține hashtag-uri sau „@mentions” , atunci acesta va fi afișat pe un singur rând.
— Dacă titlul va conține hashtag-uri sau „@mentions” , atunci acesta va fi afișat pe două rânduri.
📱New „TikTok” App
TikTok a lansat o nouă aplicație asemănătoare cu Instagram, Whee sau „ByteDance Snail”, disponibilă atât în Apple App Store, cât și Google Play Store.
Pe scurt
Noua platformă de socializare este prezentă doar într-un număr limitat de țări.
Pornește direct în „Camera Mode”.
Are și o opțiune de mesagerie privată (DMs).
Postările au doar două setări de audiență, „Only you” și „Friends”.
Postările au doar trei KPI (indicatori de performanță): „Shares”, „Likes” și „Comments”.
More Updates
[TikTok] testează o nouă opțiune dedicată editării imaginilor ce urmează a fi postate pe platformă sub forma unui buton, „Edit”, care cuprinde instrumente precum „Crop”, „Filters”, „Enhance” etc.
[TikTok] oferă utilizatorilor Adobe Express acces la librăria de muzică comercială prin intermediul add-on-ul TikTok Symphony Assistant.
⚙️SoMe Features
[Facebook] a lansat o nouă opțiune pentru broadcast channels, „Stories”.
[Facebook] a integrat cele două opțiuni de A/B testing disponibile pentru Reels, „Caption test” și „Cover test”, într-o nouă secțiune, „A/B tests”.
[Meta] a lansat un nou obiectiv de advertising pentru creatorii de conținut și branduri sub forma unui mesaj de tip „CTA”, „Join broadcast channel”.
[Telegram] oferă utilizatorilor care gestionează și un canal pe această platformă posibilitatea de a seta un anumit număr de emojis pentru membrii comunității.
[Twitter] dezvoltă în continuare opțiunea „Gift Subscription”.
[Twitter] dezvoltă o nouă opțiune pe aplicația pentru iOS, „Live activities”.
[WhatsApp] a lansat o nouă opțiune sub formă de setare, „Media quality upload”, prin care avem posibilitatea de a prestabili calitatea fișierelor media trimise într-un chat.
[WhatsApp] dezvoltă două opțiuni pe bază de AR (realitate augmentată) prin care un utilizator va avea posibilitatea de a adăuga filtre sau efecte audio unui apel efectuat prin platformă.
😎Poți susține munca mea 🧧trimițând acest newsletter unui prieten care ar aprecia să fie conectat zilnic cu ultimele știri din digital.